Támogatóink

Knauf Insulation

A Knauf Insulation, amely önálló egységet alkot a Knauf Csoporton belül, a múlt század hatvanas éveiben kezdett szigetelőanyagokkal foglalkozni. A Knauf Insulation szerepe a Knauf Csoporton belül egyre nő, éves forgalma világviszonylatban 1 milliárd euró körül mozog. Ma a Knauf Insulation a világ egyik legnagyobb és leggyorsabban növekvő szigetelésgyártója, amely széles választékban kínál a megnövekedett energiahatékonysági-, hő- és hangszigetelési igényeket is kielégítő szigetelőanyagokat lakossági építésekhez és felújításokhoz csakúgy, mint kereskedelmi és ipari épületekhez.  A vállalat mind az üveggyapot, mind a kőzetgyapot piacán új gyárak létesítésével bővíti tevékenységét szerte a világon, meglévő létesítményeit pedig a teljesítmény és a költséghatékonyság javításával fejleszti tovább.

Knauf Insulation Magyarországon az alábbi piaci szegmensekben van jelen: 
Kőzetgyapot: ipari épületek, műszaki szigetelések, magasépítés
Üveggyapot: magasépítés
Fagyapot: magasépítés, belsőépítészet, akusztika, zajvédő falak, valamint export a környező országokba
Extrudált Polisztirol (XPS) Magasépítés
FactPlus FCB 039 Knauf Insulation Factplus szigetelés csarnokrendszerű épületek falkazettáin (483 KB pdf)
Befújtuk a Vitorlást! Befújtuk a vitorlást! Knauf Insulation szakmai hírlevél 2014 április
Magastetők hőszigetelése szarufák között Magastetők hőszigetelése Knauf Insulation szakmai hírlevél 2014 május (439 KB pdf)
Az FTC Stadionban már 2015-öt írnak Alulról hülő födémek szigetelése Knauf Insulation hirlevél 2014 június (467 KB pdf.)
Csarnokrendszerű épület  falkazetta hőszigetelése Factplus termékkel Csarnokrendszerű épület falkazetta hőszigetelése (440 KB pdf.)
Magastető költségoptimalizál hőszigetelése Magastető hőszigetelése költségoptimalizált követelményszinttel (436 KB pdf.)
Drótfonatos paplanok háromszorosan tökéletesítve - Drótfonatos paplanok műszaki szigetelés - Knauf Insulation szakmai hírlevél 2014 október (519 KB pdf.)
A „Nálam ÍGY szigetelnek” nyereményjáték szeptemberi győztese kihirdetésre került: Nálamszigetelnek pályázat szeptemberi nyertes (572 KB pdf.)
160 darab gördülő kamionnal kevesebb hazánk közútjain...Knauf Insulation Ünnepi hírlevél 2014 december (720 KB pdf.)
Íme a speciálisan gépészeti célra előállított ömlesztett kőzetgyapot, amely az utóbbi időben hazánkban egyre nagyobb teret hódít:
LWC - a kötőanyag nélküli ömlesztett kőzetgyapot (471 KB pdf.)
A nyugalom alapfeltétele a CSEND! Úsztatott padlók akusztikai szigetelése (429 KB pdf.)
Váltson: Fact Plus (Mineral Plus) 037  Factplus Mineralplus szakmai hírlevél Knauf Insulation 2015 március (459 KB pdf.)
Esztétikus látható szerkezetek: A hőszigetelés, mint dekoráció? (452 KB pdf.)
Környezetbarát épület és szigetelés: Gerendaház szigetelése FactPlus ásványgyapottal 
Vakolható homlokzati kőzetgyapotok: 2015 június Vakolható homlokzati kőzetgyapotok jobb Lambda értékkel-Knauf Insulation szakmai hírlevél (923 KB pdf.) Bontás nélküli tetőszigetelés? Igen, lehetséges!: Befújt hőszigetelés-Knauf Insulation szakmai hírlevél 2015 július (818 kB pdf.)  Az ásványgyapot hőszigetelés mezőgazdasági alkalmazása, avagy a fóliasátrak új generációja: Ásványgyapot hőszigetelés a mezőgazdaságban Knauf Insulation szakmai hírlevél 2015 aug (217 KB pdf)
Tornaterem akusztikai célú felújítása Tornaterem akusztikai felújítása-Knauf Insulation szakmai hírlevél (270 KB pdf)
Társaságunk 2015 év második felétől értékesíti a magyar piacon a SmartRoof tetőszigeteléseket. Lapostető szigetelés Smart Roof Termékekkel (754 KB pdf.)
Akusztika és Design = HERAKLITH Akusztika és Design Knauf Insulation szakmai hírlevél 2015 november (415 KB pdf.)
Guruló passzív lakóterek a vasútnál: Guruló (majdnem) passzív lakóterek a vasútnál-Knauf Insulation szakmai hírlevél 2015 december
Tiszta levegő kőzetgyapot szigeteléssel: Homlokzat és lapostető hőszigetelése kőzetgyapottal Knauf Insulation szakmai hírlevél 2016 január (557 KB pdf.)
 


A cég lakossági energiatakarékossági programját itt követheti nyomon a greenfon:

  Leszigetelték és 2014 november 6-án átadták azt a családi házat is, amely a Knauf Insulation a világon egyedülállóan valós körülmények között végzett energiahatékonysági összehasonlító vizsgálatában ezidáig a szigeteletlen ház volt. Ebben a programban egy szigetelt és egy szigeteletlen ház példáján keresztül az derült ki, hogy egy szezon alatt hőszigeteléssel 46% fűtési célú gázt, mintegy 114 ezer forintot lehet megspórolni.  800 ezer ember él energiaszegénységben

  2014. JÚNIUS 24. - JÚLIUS 20. KÖZTI IDŐSZAK  ADATGYŰJTÉSBŐL SZÁRMAZÓ ELEMZÉSEK
Jelen elemzés célja nem a fűtési energiafelhasználás elemzése, hanem egyrészt a komfortérzetet meghatározó belső hőmérsékletingadozás, másrészt a légtér mesterséges klimatizálásában rejlő megtakarítás bemutatása.
Knauf Insulation Nálamszigetelnek hírlevél 2014 július (pdf.1 MB)

  Lezárult az első, valós körülmények között végzett épület energiahatékonysági összehasonlító program. 7 hónap alatt 46%-kal csökkentette a gáz felhasználását a korszerű szigetelés – derült ki a Knauf Insulation által indított "Nálamszigetelnek Program" záró sajtótájékoztatóján. Minden 1 forint amit szigetelésbe fektetettünk 4,3 forint megtérülést eredményez. 46 %-os rezsicsökkenés

   Paks árának feléből, azaz 1,6 ezer milliárd forintból 25 év alatt megvalósítható lenne egy, az összes magyar családi ház leszigetelésére irányuló energiahatékonysági program, ám a fejlesztéseket már mindössze 64 milliárd forintból el lehetne indítani. Két és fél millió épület vár felújításra.  Paksi erőműbővítés helyett épületszigetelést!

   5 hónapja zajlik, és ahogy a tél, úgy a Knauf Insulation Kft. rendhagyó energia- és rezsimegtakarító kísérlete is a végéhez közeledik. Az online is követhető mérés eredményei arról tanúskodnak, hogy a 2013 nyarán komplett korszerű hőszigeteléssel ellátott hajdúnánási házban élő család tartósan fele annyi energiát használ fűtésre, mint a szigeteletlen házban élő hajdúdorogi család.
Kevesebb rezsi és melegebb lakás!

  4 hónap alatt már több mint 88.000 forintot spórolt a költségein a Knauf Insulation Kft. Referenciaház Programjában részt vevő, szigetelt házban élő család a szeptember 27-én indult mérések alapján. A nemrég beköszöntött hideg téli napok tovább növelték a különbséget a szigetelt és a szigeteletlen ház energiafogyasztása és ezzel együtt a rezsiköltsége között. Feleződött a szigetelt ház fűtésköltsége

   51.369 forint megtakarításnak örülhet karácsonykor az a hajdúnánási család, amelynek a háza még augusztusban korszerű szigetelést kapott. A két gyereket nevelő Betti és Attila a Knauf Insulation Referenciaház Programjának résztvevői, a mérések szeptember 27-i indulása óta mindössze 42.121 forintot fizettek a fűtésszámlára, míg a programban szintén részt vevő, ám szigeteletlen házban élő család már 93.490 forintot. karácsonyi ajándék lakásszigetelésből

  Közel 3 havi fűtésköltségének megfelelő összeget, vagyis 40.302 forintot spórolt meg szeptember 27-től december 2-ig az a 4 tagú hajdúnánási család, akinek otthonát az első magyarországi Referenciaház Program keretében korszerű szigeteléssel látta el a Knauf Insulation. Valódi rezsicsökkentés: csak szigeteléssel akár 70 %

  Elindult a nálunk egyedülálló, valós körülmények között végzett épület energiahatékonysági összehasonlító program. A szigetelés valóban környezetbarát rezsicsökkentés, viszont a kormány hangzatos kampánya a zöld beruházásokat hátráltatja. Napelemes és esőálló - jöhet a kényelmes gazdagok triciklije. Mangalicanga és valódi rezsicsökkentés

  A Knauf Insulation elindította a Magyarországon egyedülálló, valós körülmények között végzett épület energiahatékonysági összehasonlító programját. Egy szigetelt és egy szigeteletlen, közel azonos tulajdonságokkal rendelkező családi ház gázfogyasztásának és rezsiköltségének folyamatos mérésével a...   Valódi rezsicsökkentés Kádár kockákban

  A lakosság 24%-a tervez energiahatékonysági fejlesztést, felük szigetelést. A felújítók 40%-a energiatakarékosság és rezsicsökkentés miatt vágna bele a korszerűsítésbe, átlag 30%-os rezsicsökkentésre számítva. De a lakosság 82%-a nem találkozott még energetikai tanúsítvánnyal és 73% egyáltalán ne...  Legyen az öné a referenciaház!

http://greenfo.hu/tamogatoink/knauf-insulation

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés