Sajtótájékoztatók, bemutatók

Kék könyv - a kék vércse ökológiája és megőrzése - könyvbemutató
2018.10.29.
Helyszín: Budapest, Attila út 93.
Ismertető:

A kék vércse (Falco vepertinus) egyedülálló jelenség a Kárpát-medencében fészkelő ragadozómadarak között. Latin nevének vesper (vecsernye) tagja arra utal, hogy őszi alkonyokon hatalmas tömegei verődnek össze egy-egy éjszakázóhelyen.

Egész évben keresi fajtársai társaságát, telepekben költ, és csapatokban is vonul el a Kalahári-medencébe telelni. Fészket nem épít, ezért a vetési varjak pusztai telepeit, vagy jobb híján, mára már az ember alkotta műfészek-telepeket használja fiókanevelésre.
Ezt a kistestű sólyomfélét hazánkban leginkább a fészkelőhelyek eltűnése veszélyezteti. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület „Egy könyv-egy otthon” programjának célja, hogy a könyvekből befolyt összegből költőládákat helyezzünk ki, és a már meglévő telepeket fenntartsuk.

A Kék könyv a kék vércse kutatásával, védelmével eltöltött 15 év munkáját foglalja össze, melyet a téma szakértői jegyeznek, és melyet kiváló természetfotósok képei tesznek felejthetetlenné.
A 240 oldalas, kihajtható térképekkel, infografikákkal ellátott Kék könyv elérhető az MME Boltban október 29- től.


Kérjük a sajtó képviselőit, hogy terjesszék kezdeményezésünket, és látogassanak el könyvbemutatónkra! Vigyenek haza egy könyvet és osszák meg véleményüket róla!
A média munkatársait a helyszínen egy Vesper Twist koktéllal fogadjuk, a madár és a könyv angol neve kapcsán (the Blue Vesper).

2018. október 29. 15.00 -16.00
MMgMK Mezőgazdasági Könyvtár, 1012 Budapest, Attila út 93. Tessedik Sámuel terem


A könyvbemutatóra előzetes regisztráció szükséges, október 25-ig az alábbi elérhetőségek egyikén:
Nyerják-Sümegi Zsófi, redfoot@mme.hu, 06-70-4176819

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés