Sajtótájékoztatók, bemutatók

A kozmosz intelligenciája
2018.05.17.
Helyszín: Zwack Múzeum és Látogatóközpont Budapest Soroksári út 26
Ismertető:

A Budapest Klub Alapítvány és az Angyali Menedék Kiadó tisztelettel meghívja László Ervin „A kozmosz intelligenciája” című könyvének magyarországi könyvbemutatójára és a könyv megjelenése alkalmából rendezendő kerekasztal-beszélgetésre.

A beszélgetés címe: „Mi köze van egymáshoz Trumpnak, Gandhinak és a pillangóknak, avagy mit tehet egyetlen ember, hogy megmentse a világot?”
Időpontja: 2018. május 17., csütörtök, 18:00 és 19:30 között
Helyszíne: Zwack Múzeum és Látogatóközpont (1095, Budapest, Soroksári út 26.)

Az est háziasszonya: Sági Mária, a Budapest Klub Alapítvány tudományos igazgatója
18.00 Köszöntőt mond: Lakatos Zsófia, a Magyar PR Szövetség elnöke
18.15 A kötetet bemutatja: Baráth Etele

18.30 A szerző beszélgetőpartnerei: Palkó Zsolt, Bauer Zsolt, Molnos Zselyke, Sági Mária, Ürge-Vorsatz Diana
A beszélgetést vezeti: Bombera Krisztina

19:30 Frissítők

Regisztráció: Budapest Klub Alapítvány theclubofbudapest@gmail.com, Tel.: (1) 212 9893

A Budapest Klub, olyan kreatív emberek informális szövetsége, akik a tudomány, a művészet, és a spirituális kultúra legkülönbözőbb területeit képviselik. A Budapest Klub elkötelezett egy javaslat mellett, amely szerint csak sajátmagunk megváltoztatásával változtathatjuk meg a világot – és ahhoz, hogy magunkat megváltoztassuk szükséges egyfajta rálátás és felfogás, amely szerint az új paradigma a tudományban, a művészetben és a spiritualitásban biztosítja ezt a legjobban.

A szervezet tagjai és tiszteletbeli tagjai többek között Őszentsége a XIV. Dalai Láma, Peter Russell, Mihail Gorbacsov, Milos Forman, Sharon Stone, Liv Ullmann, Karan Singh, Barbara Marx Hubbard, Deepak Chopra, Csíkszentmihályi Mihály, Jane Goodall, Ken-Ichiro Kobayashi, Peter Gabriel, és Sri Sri Ravi Shankar.
Az alapító elnök Prof. Dr. László Ervin. A ma Olaszországban élő professzor zongoraművészként, filozófusként és jövőkutatóként egyaránt nagy elismertségnek örvend világszerte. 1932-ben született Budapesten. Pályáját zongorista csodagyerekként kezdte. 15 évesen kapott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán művészdiplomát, és megnyerte a Genfi Zongoraverseny nagydíját. Ettől kezdve, mintegy 20 éven át Európa- és Amerika szerte a világ egyik élen járó zongoraművészeként koncertezett. 1966-tól kezdődően pályát módosít, és a tudománynak szenteli életét: filozófiát, tudományos rendszerelméletet és jövőkutatást adott elő, és kutatott az Egyesült Államok (Yale, New York, Princeton stb), valamint Európa és a Távol-Kelet számos egyetemén. Hét évig az ENSZ Továbbképzési és Kutatási Intézet programvezetője. A Római Klub tagja, 1984-ben költözik Olaszországba. 1993 óta a Budapest Klub Alapítvány alapító elnöke. Több mint ötven könyv szerzője vagy társszerzője, műveit több mint húsz nyelvre fordították le.

További harminc kötetet szerkesztett, köztük egy négykötetes enciklopédiát. Cikkek és tudományos közlemények százai tartoznak tudományos munkásságához. Írásait rendszerelméleti-, interdiszciplináris-, jövőorientált szemlélet, globális gondolkodás, a társadalomtudományok és a természettudományok egységes szemléletben való vizsgálata jellemzik. László Ervin a párizsi Sorbonne Egyetemen a legmagasabb tudományos fokozatot kapta meg, négy egyetem választotta díszdoktorává (az Egyesült Államokban, Kanadában, Finnországban és Magyarországon). Számos díjjal tüntették ki, többek között 2001-ben megkapta a japán békedíjat (Goi-díj), 2004- és 2005-ben Nobel-békedíjra jelölték.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés