Jelentkezz 2018-as Európai Fenntarthatósági Hétre

2018. február 25. - 2018. május 30.

országos programok

Magyarország negyedik alkalommal csatlakozik az Európai Fenntarthatósági Hét rendezvénysorozatához. A fenntarthatósági hét keretein belül a tudományos konferenciától a családi programokig sokféle eseményt rendeznek Európában. Magyarországon az elmúlt években alternatív egészségnappal, természetjárást népszerűsítő programokkal, tudományos konferenciákkal vagy épp zeneovi foglalkozással várták a fenntartható fejlődés iránt nyitott érdeklődőket.

Idén is izgalmas programok várják mindazokat, akik szeretnének tenni valamit a jövőnkért.
Jelentkezni a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács honlapján lehet. 

Az Európai Fenntarthatósági Hét célja, hogy minél több fenntarthatósággal kapcsolatos szervezet, tevékenység, kezdeményezés mutatkozhasson be és munkájuk nyomán Földünk élhető maradjon a jövő nemzedékek, saját gyerekeink, unokáink számára is.

A programsorozatot bárki követheti 2018. május 30-a és június 5-e között.

Tavaly 30 ország csatlakozott a kezdeményezéshez, és Európa-szerte több, mint 4000 program közül válogathatnak az érdeklődők. Az idén látható programok is szorosan kapcsolódnak az ENSZ által 2015-ben elfogadott fenntartható fejlődési céljaihoz (SDG), pl: szegénység, éhínség felszámolása, nemek közötti egyelőség biztosítása, vízhez, köztisztasághoz való hozzáférés biztosítása, fenntartható fogyasztási és termelési módok kialakítása. Az európai országok egy részében (pl. Franciaország, Németország) nemzeti szinten már komoly hagyományokkal bíró Fenntarthatósági Hét 2015-ben vált egy egész Európát érintő kezdeményezéssé annak érdekében, hogy az emberek ne csak száraz tudományos tényeken keresztül szembesüljenek korunk fenntarthatósági kihívásaival, hanem saját életükön keresztül, helyi rendezvényeik segítségével adjanak és kapjanak személyesebb képet a fenntartható fejlődésről. Az egész Európára kiterjedő kezdeményezést az Európai Fenntartható Fejlődési Hálózat (ESDN) támogatja.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés