greenfo info 2018/37 - 2018.09.16.

TISZTELT OLVASÓNK! A greenfo info hírlevelet vasárnaponként küldjük szét, melyben a hét híreiből szemlézünk, emellett a jövő hét programjait és sajtóeseményeit ajánljuk. Célközönségünket ezen keresztül hatékonyan érhetik el. Szeptemberben megújítjuk honlapunkat – amihez számítunk olvasóink segítségére. A kis támogatás is nagy segítség!  Ha tetszik a munkánk, támogassa mondjuk havi egy mozijegy (2000 Ft.), vagy akár két korsó sör árával (1000 Ft)! Részletek itt >>> .  Az utolsó 15 hírlevelünk honlapunkon itt elérhető.

Hírek

Magyarország is a műanyag zacskók betiltását tervezi, és emelkedő termékdíjakat

2018.09.16.

Jelentős szigorítást terveznek 2019-től a műanyag zacskók és az egyszer használatos műanyag eszközök kiszorítása érdekében - közölte ma az Innovációs és Technológiai Minisztérium.
tovább>>

Új natúrpark alakult Magyarországon

2018.09.16.

A Kapos-hegyháti Natúrpark megalakulásával létrejött hazánk 12. natúrparkja. A Kapos folyó völgyére és a szomszédos dombvonulatokra felfűződő natúrpark kialakítását Dombóvár Város Önkormányzata szervezte és koordinálta.
tovább>>

Pintér Sándor hatástalanítsa a kiskunhalasi méregbombát!

2018.09.16.

A Greenpeace Magyarország Pintér Sándor belügyminiszter azonnali intézkedését sürgeti a kiskunhalasi elhagyott, szivárgó méregraktár ügyében. A szervezet szerint az érintett hatóságok nem várhatják ölbe tett kézzel, hogy bekövetkezzen a környezetkárosodás, miközben feladatuk pont ennek a megelőzése lenne.
tovább>>

A biszfenol-A helyettesítő anyagai is neccesek

2018.09.16.

Genetikai rendellenességeket okoznak egereknél az egészségre káros biszfenol-A (BPA) nevű vegyület helyettesítésére használt műanyagadalékok - állapították meg amerikai kutatók.
tovább>>

Pénzrendszerváltást követelnek a természetvédők

2018.09.15.

Szeptember közepén, a pénzügyi válság tízéves évfordulóján a ChangeFinance civil koalíció tagjai a világ 12 országában közel 100 akcióval figyelmeztetnek arra, hogy szükség van a pénzügyi rendszerünk sürgős reformjára. Az akció sorozathoz csatlakozott a Magyar Természetvédők Szövetsége is, amely a budapesti Bank Center előtt szervezett demonstrációt.
tovább>>

Német erdőharc: elfogyott a rendőrök türelme

2018.09.15.

A német energiaóriás lignitbányát akar létesíteni a páratlan természeti értéken,mely ellen 4 éve harcolnak a zöldek. Most rohamrendőrök szorítják ki a 12 ezer éves erdőt védő aktivistákat Németországban-írta a 444.hu.
tovább>>

Áder elégedetlen a párizsi klímaegyezmény eddigi végrehajtásával

2018.09.14.

Áder János államfő szerint a párizsi megállapodásnál ambiciózusabb vállalásokra van szükség a Föld klímájának védelme érdekében, a San Franciscó-i Global Climate Action Summit konferencia résztvevői éppen ennek elérése érdekében gyűltek össze.
tovább>>

Ne likvidálja az földrajzoktatást az Orbán-kormány!

2018.09.14.

Megdöbbenéssel vettük tudomásul, - egyben egy tantárgyunkat régóta sújtó negatív oktatáspolitikai döntéssorozat újabb állomásának látjuk, - hogy, a NAT jelen tervezete minimális szintre kívánja zsugorítani a földrajztanítást a köznevelésben! A Magyar Földrajzi Társaság kritikai észrevételei, javaslatai az új Nemzeti Alaptanterv tervezetével kapcsolatban.
tovább>>

Így gyarmatosít Putyin

2018.09.13.

Olajjal, gázzal és atomenergiával terjeszti befolyását Oroszország a világban, mi mindhármat vásároljuk tőlük. Kinek éri meg nagyon a Paksra tervezett új atomerőmű és kinek nem?
tovább>>

Túlélik a magok a mosógépet?

2018.09.13.

Meglepő eredményre bukkantak a Debreceni Egyetem ökológusai, akik az emberi viselkedésnek a növényvilág elterjedésére gyakorolt hatását vizsgálták. Az újszerű kutatás a Német-Osztrák -Svájci Ökológiai Társaság konferenciáján is sikert aratott.
tovább>>

Ismét veszélyben a Csarna-völgy

2018.09.13.

Magyarország legnagyobb érintetlen erdejének csendjét hamarosan felverheti a vasútépítő munkagépek zaja, ami komoly veszélyt jelent a ritka fajokat is magába foglaló helyi élővilágra. Fenntartható-e az olyan turizmus, amely a természeti értékekre épül, ugyanakkor a hozzá kapcsolódó fejlesztéseknek éppen ezen értékek sokasága eshet áldozatul?
tovább>>

Bedőlőben a 2001-ben indult ceglédi szemétszállítási uniós projekt

2018.09.12.

A ceglédiek hetek óta háborognak a szemétszállítás akadozása miatt: néhány helyen hegyekben áll a szemét. Úgy tűnik, kevés a konténer, és nem is ürítik elég gyakran. Pedig nemrég lett a regionális hulladékkezelő társulás alelnöke Takács László, Cegléd polgármestere. A dolog azért sem érthető, mert a hulladékkezelő cég tavaly 50 millió forint nyereséggel zárta az évet.
tovább>>

Zsibi mindörökké: 3 éves a bécsi köztisztaságiak használtcikk-kereskedése

2018.09.12.

A napokban ünnepelte harmadik születésnapját a bécsi köztisztasági vállalat használtcikk-kereskedése, az 48er-Tandler. A különleges régiségkereskedésnek már 400 ezer látogatója volt, a bevételéből hajléktalanszállót, állatmenhelyet és menekülteket segítő szervezetet támogatnak.
tovább>>

Elhunyt természetvédelmünk legendás alakja, Rakonczay Zoltán

2018.09.11.

Életének 89. évében, szeptember 10-én elhunyt Rakonczay Zoltán erdőmérnök, az intézményes természetvédelem magyarországi atyja. A szakma az ő érdemének tartja a jelenleg 10 igazgatóságból álló magyarországi nemzetipark-hálózat kialakítását, a szükséges jogszabályi hátterének és működtetési rendszerének megteremtését.
tovább>>

Ne dőljön be a milliós energetikai korszerűsítési támogatásos híreknek!

2018.09.10.

Álhír terjed a lakossági energetikai beruházások kapcsán. Egyes hiteltelen, impresszummal sem rendelkező álhír-oldalakon olyan információk terjednek, amelyek a "Hazai Hatékonyság 2" javaslatcsomag tartalmát meghamisítva, azt egy kihirdetett lakossági energetikai pályázatként mutatják be.
tovább>>

Áder tette le a csornai szellemberuházás alapkövét - 4 éve

2018.09.10.

Áder János Csornán 4 éve letette az EcoSolifer Kft. napelemgyár alapkövét. Akkor úgy tervezték, hogy a termelés 2015-ben beindul, és 212 embert foglalkoztat majd. Egyenlőre csak az üres csarnok áll. Az uniós támogatás és a hitel összege a 10 milliárdot közelíti. 7,5 milliárd forint sorsáról csak találgatnak. Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálatot indított.
tovább>>

Ferenc pápa a műanyag-szennyezés ellen

2018.09.09.

Közös fellépésre szólította fel az embereket az óceánok műanyag-szennyezése ellen Ferenc pápa, aki az elmúlt években számtalanszor emelte fel szavát az ember által előidézett globális felmelegedés megállításáért.
tovább>>

Programajánló

Éghajlatváltozás és egészség 2018. konferencia az Ózon világnapja alkalmából

2018.09.18.

MTA Humán Tudományok Kutatóháza Budapest IX. Tóth Kálmán u. 4. földszinti konferenciaterem

tovább>>

Fogyatékkal élők napja a Körösvölgyi Állatparkban

2018.09.18.

Szarvas Anna-liget

tovább>>

Válság után, válság előtt? A fenntartható fejlődés esélyei a világgazdasági válság után tíz évvel

2018.09.20.

Országgyűlés Képviselői Irodaháza, I. emelet I. számú tanácsterem

tovább>>

Szarvasbőgés túrák 2018 ősz

2018.09.21.

Budapesti, Visegrádi, Valkói Erdészet, Budakeszi Vadaspark

tovább>>

Tájékoztató a Német Szövetségi Környezetvédelmi Alapítvány támogatásairól

2018.09.21.

Német Nagykövetség Budapest

tovább>>

Előadás: Étkek és étkezések a Bibliában

2018.09.22.

Nemzeti Botanikus Kert, Vácrátót

tovább>>

Egyenlítő + zöld hírek

2019.01.01.

OzoneTV

tovább>>

Korszakváltás az épületenergetikában!

2018.04.24.

országos programok

tovább>>

Sajtótájékoztatók

BögRETÚR nyitó sajtótájékoztató

2018.09.19.

A Túrajó séták szervezője és a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület tisztelettel meghívja Önt a BögRETÚR környezettudatos kezdeményezés bemutatását célzó sajtótájékoztatóra.

tovább>>

Túr folyó menti természetvédelmi projekt sajtótájékoztatója

2018.09.19.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság A Túr folyó mentén fekvő romániai és magyarországi védett területek közös természetvédelmi kezelése és bemutató infrastruktúrájának fejlesztése című, ROHU-79 azonosítószámú projekt nyitásának sajtóeseményére invitálja Önöket.

tovább>>

EMOBILITY FORUM 2018. szeptember 19-20

2018.09.19.

Idén immáron negyedik alkalommal, az Európai Mobilitási Hét keretében rendezik meg 2018. szeptember 19-20. között a budapesti Bálnában az elektromobilitási szektor legnagyobb szakmai és üzleti, régiós és magyarországi seregszemléjét!

tovább>>

Kapcsolódó anyagok

TámogatóinkHirdetések

Jelenleg 11834 FACEBOOK követőnk van. A május végi GDPR átállás után ezt a hírlevelet  most 4157 címre küldjük ki. Megszédült a hírek kavalkádjában? Segítünk eligazodni!  Folyamatosan frissül tematikus sajtófigyelőnk is melybe itt Ön is ajánlhat cikkeket.