Hírek - Sajtóközlemények Archívum - Keresés

Itt civil szervezetek, cégek és intézmények sajtóközleményeit olvashatja. Az oldalon megjelenő írások nem minden esetben tükrözik szerkesztőségünk álláspontját.

Környezettudatosságra nevelés az Erzsébet-táborokban

2018. szeptember 18. 9:35

Környezettudatosságra nevelés az Erzsébet-táborokban 2018-ban a sport, a kultúra, a honismeret, az egészséges életmód, a hagyományőrzés és a kézművesség mellett a környezettudatosság is kiemelt szerepet kapott az ország legnagyobb táboroztatási programjában. Az Erzsébet Táborok adta élmények a közösségépítésre és a tudásszerzésre épülnek.

Ne dőljön be a milliós energetikai korszerűsítési támogatásos híreknek!

2018. szeptember 10. 15:11

Ne dőljön be a milliós energetikai korszerűsítési támogatásos híreknek! Álhír terjed a lakossági energetikai beruházások kapcsán. Egyes hiteltelen, impresszummal sem rendelkező álhír-oldalakon olyan információk terjednek, amelyek a "Hazai Hatékonyság 2" javaslatcsomag tartalmát meghamisítva, azt egy kihirdetett lakossági energetikai pályázatként mutatják be.


Napenergiával zöldít a Terrán

2018. szeptember 6. 7:02

Napenergiával zöldít a Terrán A gyártástechnológiában is piacvezető Terrán Cégcsoport olyan napelemparkot hozott létre a Baranya megyei Bólyban, amelynek segítségével környezetbarát módon tudják biztosítani cserépgyártó üzemük teljes villamosenergia-ellátását.

Minden rekord megdőlt a VI. PET Kupán

2018. augusztus 19. 18:05

Minden rekord megdőlt a VI. PET Kupán Soha nem látott létszámmal zajlott le a VI. PET Kupa a Felső - Tiszán. A már hagyományosnak mondható nagytakarítás idén Szatmárcseke és Tiszamogyorós között került megrendezésre, s sajnos minden eddigi rekordot megdöntött. A tiszai nagytakarításra még szükség lesz egy darabig.


Kitart a kánikula – fokozottan vigyázzunk állatainkra!

2018. augusztus 10. 7:40

Kitart a kánikula – fokozottan vigyázzunk állatainkra! Augusztusban is kitart még a „kutya meleg”. A hőségben különösen fontos, hogy mind házi kedvenceinkre, mind haszonállatainkra fokozottan ügyeljünk. Alapszabályként óvjuk őket a tűző naptól és folyamatosan biztosítsunk számukra friss ivóvizet! Zárt autóban véletlenül se hagyjuk kedvencünket! A haszonállatokat szállítóknak rövid úticélok esetén érdemes a hajnali vagy esti órákra időzíteniük a szállítást. A haszonállatok hosszú távú, 8 órát meghaladó szállítása során a hőség szükségtelen szenvedésnek teheti ki az állatokat, ezért a hatóság ilyenkor átmenetileg megtiltja a szállítást.

Az állam helyett a civilek kezdtek hulladékcsökkentéseses konzultációt

2018. augusztus 5. 7:13

Az állam helyett a civilek kezdtek hulladékcsökkentéseses konzultációt Nevelés hulladék nélkül címen országos konzultációval egybekötött kampányt indít a JÖN Alapítvány diákok és rajtuk keresztül a családok környezettudatos szemléletformálását megcélozva.


Banki ügyintézés közben segíteni egy társadalmi szervezetet?

2018. július 31. 16:24

Banki ügyintézés közben segíteni egy társadalmi szervezetet? Igen! Most kényelmesen megteheted bármelyik MagNet bankfiókban, ráadásul még egy kedves ajándékot is magaddal vihetsz emlékbe! A MagNet Bank megalakulása óta missziójának tekinti a társadalmi ügyek és szervezetek támogatását minden lehetséges banki eszközzel.

Partra Magyar! Közösen a Rómaiért - fövenyfoglalás

2018. július 30. 8:21

Partra Magyar! Közösen a Rómaiért - fövenyfoglalás A partvédő civilek tegnap ismét megtartották az immár hagyományteremtő fövenyfoglaló, Partra Magyar! elnevezésű rendezvényüket. A fenyegető viharfelhők elszálltak, így az esemény jó időben, remek hangulatban, több száz ember részvétele mellett zajlott a még meglévő kavicsos Duna-parton.


Két magyar cég az Európai Unió környezetvédelmi versenyének finisében

2018. július 29. 19:44

Két magyar cég az Európai Unió környezetvédelmi versenyének finisében Kétévente hirdeti meg az EU az ”Üzleti díjak a Környezetvédelemért”, eredeti nevén a European Business Awards for the Environment (EBEA) pályázatot. Idén 161 beküldött anyag versenyzett, amiből 22 jutott tovább. Az első forduló után a magyarok közül a Biofilter Zrt. a Rising Stars kategóriában versenyez, míg a Water and Soil Kft. a környezetvédelmi termékek és szolgáltatások között került shortlistre.

4 hétvégén ismét a városlakóké a Szabadság híd

2018. július 10. 20:55

4 hétvégén ismét a városlakóké a Szabadság híd Négy egymást követő nyári hétvégén újra átengedik a fővárosi lakosoknak, a gyalogosoknak, az arra sétálóknak a Szabadság hidat a tavalyi nagy népszerűségre való tekintettel.


További híreink

Átadták a Justitia Regnorum Fundamentum 2018 díjakat

2018. július 1. 8:57

A Justitia Regnorum Fundamentum díjat az ombudsmanok 2007-ben alapították. A kiemelkedő emberi helytállás, szakmai tevékenység vagy életút elismeréseként adományozzák annak elismeréseként, hogy a díjazott az alapvető jogok, különösen a gyermekjogok, a veszélyeztetett társadalmi csoportok jogai, a nemzetiségi jogok, illetve a környezetvédelem terén kivételesen magas színvonalú, példaértékű eredményt ért el, vagy jelentősen hozzájárult ilyen eredmény eléréséhez.

Méterekben mérhető visszalépésre figyelmeztet a jövő nemzedékek szószólója

2018. június 28. 18:05

Tavaly lekerült a napirendről, a kormány most ismét kezdeményezte, hogy engedély és bejelentés nélkül lehessen 80 méter mélységig kutat fúrni. A törvényjavaslat alkotmányos aggályokat vet föl, mert elfogadása esetén visszalépést jelentene a természeti erőforrások védelmének meglévő szintjétől.


Magyar klímakutató lett Al Gore tanácsadója

2018. június 28. 16:31

Öt év után ismét Európában tartja képzését az „Éghajlati Valóság” program. Az USA egykori alelnöke, a Nobel-díjas Al Gore ebből az alkalomból Dr. Ürge-Vorsatz Dianát, a Közép-Európai Egyetem (CEU) professzorát is felkérte, hogy vegyen részt a képzési programjának tudományos tanácsadó testületében.

Sérti az egészséges környezethez való alkotmányos jogot a Red Bull légi parádé

2018. június 25. 23:45

Üdvözli a Levegő Munkacsoport, hogy Tarlós István Főpolgármester végre ígéretet tett: amíg ő a főpolgármester, nem lesz több Red Bull parádé. Igaz, közben kimosakodta magát. A polgármester a zajjal és zűrzavarral indokolta döntését, ám a szakértő Levegő Munkacsoport mindezt a brutális légszennyezéssel is kiegészíti.


A Terrán ügyvezetője lett Az Év Üzletembere

2018. június 17. 21:54

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara az Év Üzletembere Díjjal tüntette ki Gódi Attilát, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. ügyvezető igazgatóját. A díjat Síkfői Tamás, a kamara elnöke adta át.

Állati szereplők segítik a lámpahulladék népszerűsítését

2018. június 10. 18:37

2017-ben az Electro-Coord Magyarország igen látványos lakossági szemléletformáló tevékenységbe kezdett „Közös érdek a lámpa hulladék szelektív gyűjtése” című kampányával.


Lépjen fel a kormány a pálmadízel ellen!

2018. június 8. 12:14

Csaknem ötszörösére nőtt közel tíz év alatt környezetpusztító pálmaolaj mennyisége az üzemanyagokban egy uniós jogszabály hatására. Ne számítson megújuló energiaforrásnak a pálmaolajból készített üzemanyag.

Új gazdaság - Humánökonómia vs. Ökonomizmus

2018. május 30. 10:08

Elsősorban felsőoktatási hallgatókat (elsősorban közgazdászok és mérnökök), PhD képzésben résztvevőket, fiatal oktatókat (fenntarthatósághoz kapcsolódó területekről), és fiatal vállalati szakembereket, menedzsereket, a jövő döntéshozóit várja a KÖVET Egyesület nyári egyetemén.


Biztonságos jövőt a napenergiás kiserőműveknek!

2018. május 28. 23:45

A napenergiás kiserőművek jövőjének biztosítását kéri Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől és Palkovics László innovációs és technológiai minisztertől 41 napenergia-iparági és civil szervezet.

46 millióról dönthetnek a MagNet ügyfelei

2018. május 21. 17:53

A MagNet Bank kilencedik alkalommal biztosít lehetőséget ügyfeleinek, hogy társadalmi szervezeteket támogató kezdeményezésén – a Közösségi Adományozási Programon (KAP) – keresztül fontos ügyeket támogathassanak a bank profitjából.


Hét plusz egy hasznos tipp tetőfelújítóknak

2018. május 15. 9:03

Várhatóan az idei nyáron is bőven lesz részünk kisebb nagyobb viharokban, amik sokszor a háztetőket sem kímélik, a megrongálódott tetők miatt igencsak gyakoriak a súlyos beázások is. Érdemes megfogadni a Terrán Tetőspecialista szakembereinek tanácsait.

Egy percet megér a tájékozottság! Regisztráljon a Greenfo hírlevelére!

2018. május 13. 10:50

Tisztelt Olvasónk! Ha szeretné továbbra is megkapni vasárnaponként a Greenfo info hírlevelünket, akkor kérjük, regisztráljon újra 2018 május 27-ig honlapunkon, ahol természetesen várjuk az új feliratkozókat is. Ha kimarad, lemarad!


Akár 6 millió forinttal is többet ér egy szigetelt családi ház

2018. május 9. 21:41

Egyes megyékben akár 6 millió forinttal is többet ér egy családi ház, ha megfelelően szigetelt. Ütemesen növekszik a szigetelt házak aránya, de van még hová fejlődni.

Újra magas az erdőtűz kockázata

2018. május 8. 10:10

Az elmúlt hetek átlagosnál melegebb időjárása miatt már májusban elkezdődött a nyári erdőtűz szezon. Mától két térségben, Bács-Kiskun és Csongrád megyében is érvénybe lépett a tűzgyújtási tilalom. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.


Van jó ötleted, programod? Jelentkezz az Európai Fenntarthatósági Hétre!

2018. május 7. 12:16

Már lehet regisztrálni az Európai Fenntarthatósági Hét rendezvénysorozatára! A május 30-a és június 5-e között tartó programsorozat célja, hogy minél több fenntarthatósággal kapcsolatos szervezet, tevékenység, kezdeményezés mutatkozhasson be, sokszínűen mutassák meg hányféleképpen is lehet társadalmunkat fenntarthatóvá formálni.

Stadion helyett fákat a Margitszigetre!

2018. május 5. 23:43

Ismét a megszokott “Fidesz recept”, kiemelt beruházássá nyilvánítva, a hatósági és a civil kontrollt kizárva, az emberek háta mögött döntve építenek be egy közparkot egy újabb fölösleges sportberuházás kedvéért. A Párbeszéd az ombudsmanhoz fordul az egészséges környezethez való alkotmányos jog sorozatos megsértése miatt.


Kiírták a Várépítő 2018 pályázatot

2018. április 23. 18:05

15 millió forintnyi építőanyag gyermekintézményeknek és műemlékeknek - Várépítő 2018 pályázat beadási határideje május 3.

A Föld Napján megújult Forgó Morgó

2018. április 22. 16:47

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” A Föld Napja mozgalmat e jelmondattal indította el 1970-ben Davis Hayes amerikai egyetemista. Azóta a Föld legtöbb országában minden évben április 22-én megünneplik a Föld Napját. Az APPLiA Magyarország Egyesülés, a hazai elektronikaikészülék-gyártók szakmai szervezete idén egy meglepetés ajándékkal készült a Föld Napjára.


Fedezd fel a felfedezőket! Középpontban az éghajlatváltozás!

2018. április 22. 8:48

A Földgömb magazin immár 6. alkalommal rendezi meg a Felfedezők Napját, ahol szakemberek hozzák testközelbe az expedíciók és a terepi kutatás izgalmas világát a család minden tagjának, egy ingyenes vidám fesztivál keretein belül. 2018. április 28. 10.00–19.00 Budapest Millenáris B-csarnok.

Átadták a civil társadalom Oscarjait

2018. április 21. 8:15

Megható és humorral tűzdelt rendezvény keretében harmadjára adták át a civil szektor legrangosabb elismeréseit. A MagNet Bank által támogatott, a NIOK Alapítvány nevéhez fűződő Civil Díjat ebben az évben több mint 200 civilszervezeti képviselő, civil barát és vállalati partner jelenlétében osztották ki.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés