Hírek - Hazai Archívum - Keresés

Itt olvashatják hazai híreinket. Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Gigaveszteség Mészáros Mátrai Erőművénél

2018. május 27. 23:09

Gigaveszteség Mészáros Mátrai Erőművénél Története legnagyobb, 9 milliárdos veszteségével zárta a 2017-es évet a Mátrai Erőmű – derül ki a kormányfő strómanjaként emlegetett Mészáros Lőrinc érdekeltségébe idén kerülő egység most leadott tavalyi beszámolóiból.

Újdonságokkal indul a Kutyabarát Balaton szezon

2018. május 27. 20:24

Újdonságokkal indul a Kutyabarát Balaton szezon A kutyatulajdonosok már tavaly is saját, számukra készült térkép segítségével keresgélhettek a kutyabarát szolgáltatások, lehetőségek között, idén már egy egész magazin lesz útitársuk a nyári kalandokban – természetesen kedvencük mellett.


Madocsának nem kell bánya!

2018. május 27. 17:48

Madocsának nem kell bánya! Parázs hangulatú, maratoni közmeghallgatást tartott a Tolna Megyei Kormányhivatal illetékes szervezete Madocsán a tervezett kavicsbánya ügyében. A faluházból kiszorultak az udvarról követték a történteket. Az egyértelműen kiderült, hogy változatlanul nem akarnak bányát a madocsaiak.

Élvezze a természetet a Magyar Nemzeti Parkok Hetén

2018. május 27. 6:34

Élvezze a természetet a Magyar Nemzeti Parkok Hetén Értékek és élmények nyomában. A Magyar Nemzeti Parkok Hete keretében május 28- június 03. között változatos programok várják a természeti élmények iránt érdeklődőket.


Purhabbal gyilkoltak gyurgyalagokat Ménfőcsanakon

2018. május 23. 19:21

Purhabbal gyilkoltak gyurgyalagokat Ménfőcsanakon Lakossági bejelentésre vonultak a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóságának szakemberei ma Győr-Ménfőcsanakra, ahol egy löszfalban több tucatnyi lyukba purhabot fújtak ismeretlenek az ott fészkelő gyurgyalagok üregeibe. A gyurgyalag fokozottan védett madárfaj. Elpusztításuk, vagy a fészkelőhelyük súlyos károsítása is bűncselekmény.

Bűnösök és szentek: a Greenpeace 13 európai város légszennyezettségét pontozta

2018. május 23. 9:54

Bűnösök és szentek: a Greenpeace 13 európai város légszennyezettségét pontozta A Greenpeace 2018-as városértékelése: mobilitás, légszennyezés, közlekedés. Budapest a 13 város közül a 9. helyen végzett. Azokban az országokban, ahol az autósok nagy számban váltottak kerékpárra vagy gyalogos közlekedésre, nemcsak biztonságosabbak lettek az utak, de a levegő is tisztább lett.


A Biodiverzitás Védelmének Világnapja

2018. május 22. 14:04

A Biodiverzitás Védelmének Világnapja A biológiai sokféleség nemzetközi napja vagy a biodiverzitás védelmének világnapja minden év május 22-én olyan világnap, amely az élővilág sokféleségére (biodiverzitás), illetve az azt fenyegető veszélyekre igyekszik ráirányítani a széles nyilvánosság figyelmét. 2015 óta ma ünnepeljük a Magyar Természet Napját is.

Jönnek a szigetközi mini-vízlépcsők?

2018. május 21. 16:12

Jönnek a szigetközi mini-vízlépcsők? A Szigetköz rehabilitációja érdekében tárgyaló magyar delegáció 4 db, hajózsilippel, ráadásul erőművi egységgel is ellátott gátrendszer építésének tervét juttatta el a szlovák illetékeseknek – tudta meg a PestiSrácok.hu. Amennyiben a szigetközi mini-vízlépcső terve megvalósul, a szakértők szerint az a Duna teljes leszabályozásának főpróbája lehet, amely után várhatóan a nagymarosi, adonyi és fajszi gát megépítésével fognak előjönni a Horn-kormánytól megörökölt vízlépcső-mániás vízügyi szakemberek.


Végre megnyílt a Holnemvolt Vár

2018. május 18. 9:41

Végre megnyílt a Holnemvolt Vár Megnyílt a Fővárosi Állat- és Növénykert Holnemvolt Vár névre keresztelt játszóparkja, amely mától várja elsősorban a kisgyermekes családokat interaktív mesevárral, állatsimogatóval és számtalan játéklehetőséggel.

Vidékfejlesztési csiki-csuki

2018. május 18. 8:57

Vidékfejlesztési csiki-csuki Az összefogás és a közös munka a siker kulcsa az új kormány agrárminisztere szerint, megoldandó feladatból pedig akad bőven a következő ciklusban. "Egyértelműen zöld minisztériumot szeretnék kialakítani" nyilatkozta Nagy István a Magyar Időknek.


További híreink

Fairtásos Fidesz mutyi a Népligetben is

2018. május 17. 22:57

Zöldterület helyett pénztermelés a budapesti Népliget fejlesztési terveiben. Megvalósulna egy 7500 nm-es szabadtéri színpad, épülne sportpark, tenisztelep, kalandpark, grillpark. A fákra már kevésbé gondolak. A sportfejlesztések, és az új szervizút kialakítása elkerülhetetlenné teszi a jelentős faállomány egy részének kivágását. De a történeti park fáira is érdekes elveket fogadna el a tervezet.

A cukormentes üdítők árnya

2018. május 17. 20:33

A hazai boltokban is egyre nagyobb választékban kaphatóak olyan üdítők, amelyek nem tartalmaznak cukrot és kalóriatartalmuk nulla. Sőt, ha megnézzük az átlagos tápérték táblázatot a címkéjükön, akkor csupa nullát látni. Már az a kérdés, hogy van-e egyáltalán valami ebben a palackban, mármint színes vízen kívül?


Beperelte Magyarországot az Európai Bizottság a magas légszennyezettség miatt

2018. május 17. 19:12

A súlyos hazai légszennyezettség ügye már az Európai Bíróságon. 10 év alatt nem sikerült érdemben javulást elérnünk: évente még mindig több mint tízezer magyar hal meg a rossz levegőminőség miatt.

Mit kezd Európa az atomhulladékával?

2018. május 17. 18:31

Brüsszel felszólító levelet küldött 20 tagországnak, hogy tartsák be a nukleáris hulladékkezelésre vonatkozó irányelvet.


Kéne már végre valamit csinálni a budapesti légszennyezéssel

2018. május 17. 11:01

A Levegő Munkacsoport, a Környezeti Menedzsment és Jog Egyesület (EMLA) és a ClientEarth (Ügyfél a Föld) nevű nemzetközi környezetjogi szervezet kéri az illetékes magyar hatóságot, hogy soron kívül vizsgálja felül Budapest és környéke levegőminőségi tervét, mivel a fővárosi légszennyezettség átlépte a jogszabályi határértéket, és a jelenlegi terv alkalmatlan a helyzet javítására.

Nem rinyáltak, cselekedtek a pilisborosjenőiek

2018. május 17. 9:54

Sikeresen zárult a közösségi faültetés Pilisborosjenőn. A helyi lakosok, civil szervezetek és földtulajdonosok példamutató összefogásával mostantól hosszú évtizedekig 31 magas kőris és 2 ezüstlevelű hársfából álló fasort díszíti a Teve sziklához vezető utat.


Több hektáron irtják a Balaton menti fákat

2018. május 17. 7:45

Fagyilkolás kezdődött a Balaton déli partjánál, a balatonberényi elágazás után durva látvány fogadja az arra járókat. A fairtás nemcsak a természetet tette tönkre, a kerékpárút is használhatatlanná vált.

Önálló államtitkárságot kap a környezetügy

2018. május 16. 13:00

Az újonnan létrejövő agrártárcánál visszaadnák a környezetügy megfelelő súlyát, ennek első lépéseként önálló államtitkárságot hoznak létre a szakterületnek - mondta Nagy István agrárminiszter-jelölt a kinevezése előtti meghallgatásán az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának ülésén.


Energiahatékonyság: Magyarország lemaradóban

2018. május 16. 12:17

167 Petajoule halmozott végsőenergia-megtakarítás: ennyit vállalt, ezzel kell majd elszámolnia hazánknak 2020 végére. Az Európai Unió tagállamainak évente számot kell adniuk arról, hogy haladnak energiahatékonysági szakpolitikáik végrehajtásával, mennyi energia megtakarítását tudnak felmutatni. Magyarország csúszásba került, 2014-2016 között 12,25 Petajoule halmozott végső energia-megtakarításról számolt be.

Hóágyú sárkány ellen harcolnak a Normafa védelmezői

2018. május 16. 9:38

A környezetvédők szerint hibás feltételezés az, hogy a természetvédelmi területen épülő sportkomplexumnak nincsenek jelentős környezeti hatásai. A jelek szerint meglehetősen felszínes eljárás során engedélyeznék a Normafára álmodott óriási síkomplexumot.


Budapest után Pozsony is elindítja a közbringarendszerét

2018. május 16. 9:11

A budapesti tapasztalatokra építve a MOL szlovák leányvállalata 90 állomással és 750 okoskerékpárral elindítja kerékpármegosztó-szolgáltatását. A Slovnaft BAjk dokkolóállomásait május közepén Pozsony négy kerületében kezdik el kiépíteni és tesztelni.

Hadnagy Törökországból üzent a magyar madarászoknak

2018. május 16. 8:20

A „Hadnagy” nevű szalakóta tavaly nyáron kapta meg a jeladóját, ami azonban a múlt hónap közepétől két nappal ezelőttig nem küldött adatokat, így felmerült a gyanú, hogy a madár a Szahara déli részén esetleg elpusztult. Ezért volt örömteli, hogy adója május 13-án ismét bejelentkezett, immáron Törökországból.


Mézes Pisti, az aranykalászos méhészgazda felel a környezetvédelemért

2018. május 15. 21:43

Nagy István a 4. Orbán-kormány agrárminisztere. A 24.hu portrét készített az eddig kevéssé ismert, kipróbált és hűséges Fidesz-harcosnak számító óvári gazdászról.

Kiszáradt a most átadott Orczy-park füve

2018. május 15. 21:00

Felháborító hogy itt van ez a gyönyörű park, másfél évre le volt zárva a lakosság elől, teleültették virágokkal, iszonyat sok pénzt beletoltak, és tényleg így kell kinéznie egy virágágyásnak? Egy hónapja nyitották meg, de nem számítottak ilyen időjárásra.


Paks 2: új szerződések születtek

2018. május 15. 18:10

Szerződést írt alá a műszaki tanácsadói tevékenységről és az alkatrészszállításról a Paks 2 projekt már meglévő keretmegállapodása alapján Jevgenyij Szalkov, a Rusatom Service vezérigazgatója és Hamvas István, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója ma a szocsi Atomexpón, a Roszatom rendezvényén.

Hét plusz egy hasznos tipp tetőfelújítóknak

2018. május 15. 9:03

Várhatóan az idei nyáron is bőven lesz részünk kisebb nagyobb viharokban, amik sokszor a háztetőket sem kímélik, a megrongálódott tetők miatt igencsak gyakoriak a súlyos beázások is. Érdemes megfogadni a Terrán Tetőspecialista szakembereinek tanácsait.


A rezsicsökkentés kritikusáé lehet az energiaügy

2018. május 14. 18:10

Kaderják Péter felelhet államtitkárként az energetika szakterületéért a negyedik Orbán-kormányban. A szakember kulcsszerepet játszott az első Orbán-kormány energiapolitikájának kidolgozásában, később több megszólalásában kritikusan szólt a rezsicsökkentésről.

Ismét iskolát, óvodát építünk az oroszoknak

2018. május 14. 17:02

Egyelőre még csak a tervezés és előkészítés folyik, de 8-9 év múlva már működhet Paks II. Erről ma Süli János ügyvezető tárca nélküli miniszter magyar újságíróknak nyilatkozott Szocsiban, miután tárgyalt a Roszatom vezetőivel.


Az új agrárminiszter szerint lehet, hogy egy migráns miatt van sertéspestis

2018. május 14. 13:32

Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága előtt ma bemutatkozott Nagy István, aki Fazekas Sándor utódja lesz a negyedik Orbán-kormányban. Az új agrárminiszter hosszan beszélt a terveiről, melyről az Index írt összefoglalót.

Az innovációs és technológiai tárca leendő vezetői

2018. május 14. 12:22

Bemutatta az új minisztérium államtitkárait Palkovics László. A leendő miniszter mai bizottsági meghallgatásra hozta magával embereit.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés