Hírek - Hazai Archívum - Keresés

Itt olvashatják hazai híreinket. Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

2019-ben indulhat Paks 2 bebetonozása

2018. december 12. 8:07

2019-ben indulhat Paks 2 bebetonozása A Roszatom arra számít, hogy a Paks II. atomerőmű építésének kezdetét jelentő első betonöntés 2019-ben vagy 2020-ban történik meg.

Rákkeltő anyag szivárgott lakóházak alá Pestszentimrén

2018. december 11. 19:15

Rákkeltő anyag szivárgott lakóházak alá Pestszentimrén Legalább tízezer embert érintenek közvetlenül a XVIII. kerületi kutakban talált rákkeltő anyagok. A Greenpeace szerint mihamarabb kármentesíteni kellene a területet, ami Fővárosi Önkormányzat feladata.


Veszteséggel zárja az évet a nemzeti kukaholding

2018. december 11. 10:04

Veszteséggel zárja az évet a nemzeti kukaholding Az NHKV Zrt. saját tőkéje egy év alatt 3,7 milliárd forintról mínusz 3,7 milliárd forintra esett.

50 milliárd Semjénék vadász hobbijára

2018. december 11. 9:09

50 milliárd Semjénék vadász hobbijára Magyarország újra vadászati nagyhatalom lehet – ezzel a felkiáltással harangozta be 3,5 éve Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, hogy fél évszázaddal az 1971-es nagyszabású budapesti rendezvény után, 2021-ben újra vadászati világkiállítást rendez Magyarország. Bár a megnyitóig még mindig közel 3 év hátra van, az esemény büdzséje már most feszegeti a tervezett, 50 milliárd forintos keretet, pedig az infrastrukturális beruházások jóformán még el sem kezdődtek.


Veszélyben a Mecsek: STOP uránbánya!

2018. december 9. 21:48

Veszélyben a Mecsek: STOP uránbánya! A Nyugat-Mecseki Tájvédelmi Körzet területén, Pécs határában akar uránbányát nyitni a Magyar Urán Resources Kft., korábbi nevén Wildhorse. Az Energiaklub felmérése szerint a Pécsett és környékén élő lakosságot megosztja a tervezett beruházás; a többség szerint a bányanyitás rombolja a környezetet, és a belélegzett por és radongáz illetve esetleges radioaktív szivárgás veszélyezteti az emberi egészséget.

10 éves a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács

2018. december 9. 20:45

10 éves a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács A gazdasági növekedés és fenntarthatóság nem egymást kizáró fogalmak, a klímaváltozás nem csak veszély, egyúttal lehetőség is - mutatott rá Áder János köztársasági elnök a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács működésének tízéves évfordulóján december 7-én rendezett parlamenti tanácskozáson.


Számos hasznos tanulsággal zárult a MEHI energiahatékonysági képzéssorozata

2018. december 9. 19:03

Számos hasznos tanulsággal zárult a MEHI energiahatékonysági képzéssorozata Minden épület egyedi, ezért nincsenek kőbe vésett megoldások az energetikai előírások teljesítésére. Helyette olyan készlettárat érdemes felsorakoztatni, mely az építész és gépész szakemberek kooperációján, együtt gondolkodásán keresztül vezet az optimális, energiahatékony épületekhez már a közeljövőben is.

Szemeteljünk JÓL! - Hulladékgazdálkodási közszolgáltatók lakossági szemléletformáló munkája

2018. december 9. 14:20

Szemeteljünk JÓL! - Hulladékgazdálkodási közszolgáltatók lakossági szemléletformáló munkája A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) és a vele együttműködő hulladékgazdálkodási közszolgáltatók az ügyfeleikkel való kommunikációt lényeges feladatuknak tartják. Nem elég ugyanis, ha csak a szakemberek számára világos, hogy a korszerű hulladékkezelés mit is rejt magában, ezt a tudást a háztartások mindennapi gyakorlatává is kell tenniük.


A balatoni önkormányzatok nem kérnek az elektromos jetskikből

2018. december 9. 10:22

A balatoni önkormányzatok nem kérnek az elektromos jetskikből “Ellenezzük a jetski használatát a magyar tengeren” – közölte Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség (BSZ)elnöke a hirbalaton.hu-val annak a felmérésnek az eredményét, amelyben kikérték a tagönkormányzataik polgármestereinek véleményét az elektromos jetski Balatonon történő használatáról.

Sült galamb helyett húsgalamb programot indított a kormány

2018. december 8. 23:27

Sült galamb helyett húsgalamb programot indított a kormány Nem vicc: bejelentette a nemzeti húsgalambprogram elindítását Nagy István agrárminiszter ma a budapesti Nemzeti Kisállat Kiállításon. „Szárnyaló gazdaságnak” nevezték el a kezdeményezést.


További híreink

Azért is külön fizetünk az oroszoknak, hogy hitelt adnak nekünk Paks 2-re

2018. december 8. 21:32

Az orosz hitel 80 %-át törlesztette már Magyarország – mondta Süli János, paksi fejlesztéséért felelős miniszter. Majdnem félmilliárdot pedig azért fizetünk Moszkvának, hogy egyáltalán hitelt kapjunk tőlük.

Magyarország zöldülne a tervekben

2018. december 7. 8:56

Magyarország 2030-ra 40 százalékkal tudja csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását az 1990-es állapothoz képest - mondta Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára. Az innovációs tárca dolgozik az új nemzeti energiastratégia koncepción, amely felváltja majd a jelenleg hatályban lévőt.


Légszennyezés a csendes gyilkos

2018. december 6. 22:28

Csendes, de globális vészhelyzetnek nevezi a légszennyezést az Egészségügyi Világszervezet, a WHO főigazgatója.

Az MTA nem kér Orbán zsarolásából

2018. december 6. 17:31

Pénzeket von el a kormány a Magyar Tudományos Akadémiától, de a tudósok bekeményítettek és nem hagyják magukat. Összezártak az akadémikusok Palkovics miniszter tervével szemben.


Ingyenessé válhat a kerti kutak engedélyeztetése

2018. december 6. 7:59

Sem illetéket, sem díjat nem kellene fizetniük a kútfúrásra készülőknek a jövőben a parlament előtt lévő friss - az mfor által kiszúrt - törvénymódosító javaslat alapján.

Aki legyőzte a szemétégetőt - nagy bisznisz a hulladékégetés

2018. december 6. 6:54

Óriási siker, hogy legalább egy ügyben bűncselekménynek nyilvánította a bíróság a szemétégetést – mondja Vásárhelyi Gábor, a Civil Verőce közösség tagja, akinek számos konfliktusa adódott abból, hogy rendre szóvá teszi a szeméttel fűtést vagy a kerti szemétégetést annak mérgező volta miatt. A hatóságok érdektelenek, és hárítják a felelősséget.


Máté Bence újabb nagy dobása

2018. december 5. 16:51

Máté Bence, a világhírű természetfotós kiviszi az utcára a természetfotókat.

Magyarország legmelegebb éve lehet 2018

2018. december 5. 8:17

Eddig is tudtuk, hogy az idei ősz igencsak nyárias volt, most pedig megérkezett hozzá az Országos Meteorológiai Szolgálat részletes elemzése, ami szerint 1901 óta ez volt a második legmelegebb hazai ősz. De könnyen lehet, hogy a 2018-as év lesz a legmelegebb esztendő Magyarországon.


A füst elszáll, a komposzt ott marad!

2018. december 3. 12:04

Létezik egy kézenfekvő hulladék-megelőző módszer, melynek segítségével egy-kettőre 30-50 %-kal csökkenthetnénk a kommunális és „zöldhulladékunkat”, jobban mondva "zöldjavainkat". Tavasztól őszig rengeteg nyesedék és lomb kerül zsákokba, a szelektív gyűjtő zsákok is megtelnek műanyag csomagolóanyagokkal. A jelenség jól szemlélteti, nem igazán értjük, mi zajlik a kertjeinkben.

100 km alatt bekeményít a MÁV

2018. december 3. 11:29

A decemberi menetrendváltáskor megváltozik a MÁV-START üzletszabályzatának több pontja, a legfontosabb módosítás a menetjegyek érvénytartamára vonatkozik - közölte a MÁV. A decemberi változások közül a legfontosabb, hogy a 100 kilométer alatti utazásra szóló jegyek 4 órán át lesznek érvényesek, azután már nem lehet azzal utazni.


0% CO₂ és 100% megújuló a válasz a klímaválságra

2018. december 2. 12:43

A Greenpeace Magyarország egy budapesti klímamenettel hívta fel a figyelmet arra,hogy sürgősen csökkentenünk kell a károsanyag-kibocsátásunkat, és át kell állnunk a megújuló energiákra. Így még elkerülhetőek a klímaváltozás katasztrofális hatásai. Az eseményre a holnap Lengyelországban kezdődő COP24 ENSZ-klímakonferencia előtt két nappal került sor. A konferenciáról kiküldött tudósítónk naponta számol be itt a greenfon.

Eladja az állam Magyarország stratégiai gáztárolóját

2018. december 2. 7:15

A gáztárolót 2006-ban, egy komoly ukrán–orosz gázárvita során alatt rendelte meg Kóka János akkori gazdasági miniszter, most az MSZKSZ tulajdonába kerülhet, melynek vezérigazgatója Bártfai Béla, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Bártfai-Mager Andrea férje. Van igény eltitkolni az orosz - magyar hosszú távú gázszerződést.


Sikerült leamortizálni a szelektív újrahasznosítást is

2018. november 30. 16:20

Újabb szégyenlista: arcpirítóan kevés szemetet hasznosítanak újra a magyarok. Míg az uniós államokban a műanyaghulladékok átlagosan 42,4 %-át hasznosítják újra, hazánkban ez az arány csupán 31 %.

A dolgozókat kirúgták, de elit irodaházba költözik az Agrárminisztérium

2018. november 30. 10:29

Az Orbán-kormány az agrártárca számára a saját kormánybiztosának érdekeltségébe tartozó ingatlancégtől bérel ki egy egész irodaházat az egyik legdrágább belvárosi részen. Nem árulták el, mennyi a közpénzből fizetett bérleti díj, ami így Schmidt Mária családjának, köztük Ungár Péter LMP-s képviselőnek hoz hasznot.


Sumákol az Agrárminisztérium

2018. november 29. 17:50

Leépített környezetvédelem: Székely László ombudsman utánanézett volna annak, hogy tényleg a környezetvédelmi főosztályokról rúgták-e ki az embereket az agrártárcánál, de a minisztérium válaszra sem méltatta.

Miért engedett a kormány a Csarna-völgyi kisvasútból

2018. november 28. 7:22

Nagy felháborodást váltott ki, hogy kisvasút épült volna a Börzsöny egyik legszebb részén, nem messze a Királyréttől, a Csarna-völgyben, a kormány azonban végül elállt eredeti szándékától a zöld tiltakozás miatt.


Az ivóvizünket is tönkreteszi Orbán rezsicsökkentése

2018. november 27. 21:39

Állami beavatkozás nélkül néhány éven belül összeomolhat a víziközmű szolgáltatás több hazai kistérségben, majd mindenütt. Az ágazatot az állami beavatkozás, azaz a rezsicsökkentés juttatta idáig. Ezt a kormány is pontosan tudja, hisz a szolgáltatás válság felé sodródásáról épp a Századvég Gazdaságkutató Zrt. írt átfogó tanulmányt.

Vége a szénalapú energiának Magyarországon?

2018. november 27. 17:21

A szénalapú energiatermelés megszüntetését fontolgatja a kormány, mondta el Botos Barbara, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) klímapolitikáért felelős helyettes államtitkára. Habár még nincs mögötte hivatalos kormánydöntés vagy stratégia, ezzel Magyarország lenne az első kelet-európai ország, mely elköteleződik a szén kivezetése mellett 2030-as céldátummal.


Közösségi tudománnyal a spanyol meztelencsiga nyomában

2018. november 27. 15:29

Akár 10 milliárdos kárt okozhat az egyik legagresszívebben terjedő konyhakerti jövevény. A spanyol meztelencsiga hazai elterjedéséről készült friss felmérés szerint minden második házikertben okozott kára akár évi 20 ezer forint terméskiesést jelent kiskertenként.

Újabb szakmai lépések a tisztább Tiszáért

2018. november 27. 11:51

Magyar és ukrán szakemberek tartottak szakmai egyeztetést a kárpátaljai Visken a tisztább Tiszáért, hogy közelebb kerüljenek a folyó hulladék-problémájának megoldásához.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés