Hírek - EU Archívum - Keresés

Itt olvashatják Európai Uniós híreinket. Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Forgalomba állt a hidrogénhajtású vonat Németországnan

2018. szeptember 18. 9:56

Forgalomba állt a hidrogénhajtású vonat Németországnan Alsó-Szászország tartomány közlekedési hatósága (LNVG) 2017 novemberében14 Coradia iLint hidrogén-üzemanyagcellás motorvonatot rendelt az Alstomtól. Az első ilyen vonatot tegnap helyezték üzembe.

Lassan, de villanyozódik az európai autóállomány

2018. szeptember 18. 8:21

Lassan, de villanyozódik az európai autóállomány A forgalomban lévő elektromos autók száma már Európában is elérte az egymilliós álomhatárt: a Business Green adatai szerint ugyanis 2018 első felében az villanyjárgányok eladása 42 százalékkal növekedett az előző éves adatokhoz képest.


Vad Európa - élet farkasokkal, medvékkel és más vadállatokkal

2018. szeptember 17. 20:47

Vad Európa - élet farkasokkal, medvékkel és más vadállatokkal Kutatók, erdészek, vadászok és természetvédelmi szakemberek gyűlnek össze szeptember 16-19. között egy nagyszabású konferencián Németországban, hogy megvitassák az ember és a vadvilág közötti konfliktusokat, és közelebb kerüljenek a megoldáshoz.

Német erdőharc: elfogyott a rendőrök türelme

2018. szeptember 15. 4:36

Német erdőharc: elfogyott a rendőrök türelme A német energiaóriás lignitbányát akar létesíteni a páratlan természeti értéken,mely ellen 4 éve harcolnak a zöldek. Most rohamrendőrök szorítják ki a 12 ezer éves erdőt védő aktivistákat Németországban-írta a 444.hu.


Zsibi mindörökké: 3 éves a bécsi köztisztaságiak használtcikk-kereskedése

2018. szeptember 12. 10:11

Zsibi mindörökké: 3 éves a bécsi köztisztaságiak használtcikk-kereskedése A napokban ünnepelte harmadik születésnapját a bécsi köztisztasági vállalat használtcikk-kereskedése, az 48er-Tandler. A különleges régiségkereskedésnek már 400 ezer látogatója volt, a bevételéből hajléktalanszállót, állatmenhelyet és menekülteket segítő szervezetet támogatnak.

Dömpingáron tarol a kínai napelem

2018. szeptember 11. 20:14

Dömpingáron tarol a kínai napelem Teljes kudarccal végződött az Európai Unió próbálkozása, hogy megóvja napelemgyártó szektorát a kínai konkurenciától, amely dömpingáron szállított.


Kelj fel a klímáért! - zöld tüntetéssel az aktív klímaharcért

2018. szeptember 9. 13:17

Kelj fel a klímáért! - zöld tüntetéssel az aktív klímaharcért Több ezren vonultak Franciaország nagyvárosainak az utcáira, amivel a klímaváltozások elleni intézkedéseket szeretnék sürgetni. A tüntetők egyébként a nemrég lemondott környezetvédelmi miniszter, Nicolas Hulot mellett is kiálltak. Demonstrációkat tartottak többek között Párizsban, Marseille-ben, Strasbourgban és Toulouse-ban is.

Franciaországban csúszik az atomenergia kivezetése

2018. szeptember 7. 22:19

Franciaországban csúszik az atomenergia kivezetése Franciaország 2035 körül tudja a lakossági energiaellátásban 50 százalékra csökkenteni a nukleáris energia arányát a jelenlegi 75 százalékról - jelentette be Edouard Philippe miniszterelnök.


Norvégia billió dollárt fektet a fenntarthatóságba

2018. szeptember 7. 20:34

Norvégia billió dollárt fektet a fenntarthatóságba A bolygó legnagyobb befektetési alapja foglalt ezzel állást a környezetbarát megoldások és a fenntartható fejlődés mellett. Norvégia az ezer milliárd dolláros - átszámítva nagyjából 280 billió forintos - vagyonalapja mostantól sokkal szigorúbb fenntarthatósági szempontok szerint dönt majd arról, mely cégekbe fektessen be.

Kegyelemdöfés a dízeleknek?

2018. szeptember 7. 17:51

Kegyelemdöfés a dízeleknek? Egy bírósági döntés alapján valószínűleg jövő februártól tiltják ki az Euro4-es, vagy rosszabb környezetvédelmi besorolású dízelmotoros autókat Frankfurt belvárosából, és 2019 szeptemberére várható, hogy az Euro5-ös dízelek sem hajthatnak majd be a város belső részébe.


További híreink

Türkizkék a tenger Livornónál - és ez rossz hír

2018. szeptember 4. 16:25

Gyönyörű türkizkék színekben játszik a tenger a Livorno melletti Rosignano partszakaszán. Ezek a színek azonban nem teljesen természetesek. Néhány méterrel arrébb egy kémiai üzem található, ami a tengerbe ereszti hulladékát.

Eltűnőben a svájci gleccserek

2018. szeptember 4. 6:55

A forró nyár következményeként egyre-másra tűnnek el a gleccserek Svácban. Ha így megy tovább, a turisták már nem sokáig sétálhatnak a Rhone-gleccserbe vájt barlangban, Wallis kantonban. A jég szemmel láthatóan gyorsan olvad.


Tele a Duna sertéstetemekkel

2018. szeptember 2. 17:34

Dunában lebegő sertéstetemek fotói lepték el a román közösségi oldalakat: a megbetegedett állatok gazdái így próbálnak megszabadulni az elhullott sertésektől, hogy a többi – még egészséges – jószágaikat ne kelljen levágniuk a hatóságok parancsára. Ahol megjelenik a kórokozó, ott ugyanis el kell pusztítani minden sertést, amely kapcsolatba kerülhetett vele.

Vékony műanyag zacskó stop Brüsszel üzleteiben

2018. szeptember 2. 12:12

Érvénybe lépett tegnap (szeptember 1-én) az egyszer használatos, 50 mikronnál vékonyabb műanyag zacskókra vonatkozó tilalom Brüsszel és a brüsszeli régió üzleteiben.


Mától kivezetik a boltokból a halogénizzókat

2018. szeptember 1. 8:40

A magyar piacon mintegy 20 százalékot képviselhet a halogéntermékek aránya, amelyeket szeptember 1-je után ki kell vezetni a piacról. A halogénizzók helyett a LED-es technológiát kell alkalmazni, a raktáron lévő készletet azonban még lehet értékesíteni.

Idő van. De mennyi?

2018. augusztus 31. 16:51

A sötét téli reggeleken kívül csak nyernénk az állandó nyári időszámítással. A lehető leghamarabb az Európai Bizottság elé viszik a kérést, hogy szüntessék meg az évenként kétszeri óraátállítást – jelentette be Jean-Claude Juncker bizottsági elnök.


Jöhet a kínai napelem dömping

2018. augusztus 30. 7:22

Az Európai Unió szeptember 3-án várhatóan megszünteti a kínai napelemek és panelek behozatali korlátozását, elutasítva az uniós gyártók kérelmeit, akik nehezményezik, hogy a bizottsági döntés megnyitja az EU kapuit a dömpingtermékek előtt – értesült a MANAP Iparági Egyesület.

Az atomlobbi legyűrte a zöldminisztert

2018. augusztus 29. 7:21

Lemondott a francia kormány egyik legnépszerűbb tagja, az atomenergia alkalmazását ellenző Nicolas Hulot környezetvédelmi miniszter.


Merkel szerint nem megváltoztatni, hanem elérni kell a klímavédelmi célokat

2018. augusztus 28. 8:27

A Németországot sújtó aszály és hőség azt mutatja, hogy az éghajlat nem csak Afrikában vagy a sarkvidéken változik, ezért is fontos teljesíteni a klímapolitika területén 2030-ra kitűzött európai uniós (EU-) célokat, amelyeket nem szükséges megváltoztatni - mondta Angela Merkel német kancellár.

A francia Alpok végét jelentheti a klímaváltozás

2018. augusztus 25. 20:23

Az Alpokban is lassan járhatatlanná válnak a szokásos mászó- és túraútvonalak, és életveszélyes nekiindulni, mondjuk egy 1970-es turistafüzettel - panaszkodnak a hegymászók a globális felmelegedésre. A probléma óriási, a gleccserméret az elmúlt 100 évben feleződött, és az olvadás egyre csak gyorsul.


Nem árulnak többé kiskutyát és kismacskát a brit állatkereskedések

2018. augusztus 24. 13:00

Nem fognak többé kiskutyát és kiscicát árulni az állatkereskedések Nagy-Britanniában, hogy megakadályozzák az illegális állattenyészetek működését - számolt be róla a BBC hírportálja.

Rájár a rúd a román medvékre

2018. augusztus 20. 16:24

Három nap alatt a másodikat gázolták el az A1-es autópályán. Közben Tusnádfürdőn négy napon belül két medvét lőttek ki.


Fényesítik a bécsi U6-os metró imázsát

2018. augusztus 20. 15:19

Felújított állomások, tisztább, klimatizált szerelvények, biztonsági kamerarendszer fogadja a jövőben a bécsi U6-os metró utasait. Ráadásul szeptembertől nem lehet majd erős szagú ételeket enni a vonatokban, ami régi vágya sok utasnak.

Az egyház beleállt a klímaharcba

2018. augusztus 19. 19:47

Az anglikán egyház 5500 templom esetében áttér a megújuló energiaforrások használatára, hogy a jövőben hozzájárulhassak a fenntartható működéshez és a létesítmények karbonlábnyomának csökkentéséhez. „Zöld” templomok tekintetében egyébként mi sem állunk rosszul, hazánkban is számos egyházi épület használ részben vagy egészében megújuló energiát a mindennapi működéshez.


Ismét lemészárolták a bálnákat Feröernél

2018. augusztus 17. 16:34

Megrázó fotósorozatot készített egy 22 éves cambridge-i diák, Alastair Ward a feröeri Sandavágu öbölben zajló hagyományos és értelmetlen bálnavadászatról.

Egész Európában omladozik a közúti infrastruktúra

2018. augusztus 17. 8:34

A tragikus genovai hídomlás után több európai országban is vészharangokat kongatnak a közúti infrastruktúra állapota miatt. Elisabeth Borne francia közlekedési miniszter szerint az ország közúti hálózata "kritikus" állapotban van". Az ország 12000 közúti hídjának harmada szorul felújításra, köztük 841 olyan híd, amit közvetlen veszélyforrásnak tartanak, és melyeket talán le is zárhatnak.


Kilőtték a hűtőszekrényt kirámoló medvét

2018. augusztus 17. 8:10

A Szent Anna vadásztársulat munkatársai Tusnádfürdő határában kilőtték a városba bejáró egyik veszélyes medvét – közölte az MTI-vel Rafain Zoltán, a vadásztársulat elnöke.

Migráns kórokozó gyilkolja a német vadgesztenyéket

2018. augusztus 15. 8:26

Indiai eredetű - gyógyíthatatlan betegséget okozó - baktérium támadja a németországi vadgesztenyefákat, ami akár az állomány kétharmadát kipusztíthatja.


Jelentős előrelépés az éghajlatért indított perben

2018. augusztus 14. 20:22

Kilenc család indított pert az Európai Parlament, valamint az uniós tagállamok kormányait tömörítő Európai Tanács ellen amiatt, hogy az EU éghajlatvédelmi jogszabályai nem védik meg az emberi jogaikat. Keresetlevelüket az Európai Bizottság befogadta.

Franciaországban olcsóbbak lesznek az újrahasznosított PET-palackok

2018. augusztus 14. 18:31

Bónusz-malusz rendszer bevezetését tervezi a jövő évtől a francia kormány, hogy ezzel bírja rá az embereket az újrahasznosított termékek használatára. „Amikor majd két, újrahasznosított műanyagból, illetve a hagyományos műanyagból készült palack között lehet választani, az első olcsóbb lesz" – jelentette ki a Journal du Dimanche (JDD) francia hetilapban Brune Poirson környezetvédelmi államtitkár.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés