Hírek - Friss Archívum - Keresés

Hírek.  Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Termeljen áramot olajvezetékkel

2018. szeptember 22. 8:54

Termeljen áramot olajvezetékkel A nagy szintkülönbséget kihasználva kezdtek áramot termelni egy olajvezetékben Ausztriában, írja az MTI.

A klímaváltozás agresszívvá teszi a pókokat

2018. szeptember 22. 6:48

A klímaváltozás agresszívvá teszi a pókokat A környezeti tényezők megváltozása jelentős viselkedésbeli eltéréseket okoz a fajoknál, melyek kutatása nagyon fontos a természetvédelem mellett a mezőgazdaság szempontjából is.


Szijjártó Péter: a német autóipar támogatása fontosabb a klímacéloknál

2018. szeptember 21. 17:33

Szijjártó Péter: a német autóipar támogatása fontosabb a klímacéloknál Az Orbán-kormány pofonja a klímaváltozás elleni harcnak. Magyarország soha nem fog olyan javaslatokat támogatni Brüsszelben, amely rontaná a német, és ezen belül a bajor autóipar helyzetét - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma Münchenben.

Tarlós rigója elszállt

2018. szeptember 21. 16:50

Tarlós rigója elszállt Tavaly a BKK még azt ígérte, hogy 2018 elejétől végre valóban elindul a RIGO. Már céldátuma sincs a budapesti e-jegyrendszer bevezetésének.


Feneketlen kút a kukaholding - soha nem térülnek meg a beleöntött állami milliárdok

2018. szeptember 21. 6:52

Feneketlen kút a kukaholding - soha nem térülnek meg a beleöntött állami milliárdok A "nemzeti kukaholding"-nak becézett NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Zrt. egy feneketlen kút, amiben eltűnt már 20 milliárd, és most pottyant bele a következő 20-as adag - írta a 24.hu.

Környezeti migráció - a téma téged is érint…

2018. szeptember 20. 10:23

Környezeti migráció - a téma téged is érint… Idén október 11-én a budapesti Eiffel Palotában kerül sor az 5. SUSCO BUDAPEST nemzetközi konferenciára, amely Magyarország és a régió egyik legfontosabb fenntarthatósági fóruma, és amelyet a Konrad-Adenauer-Stiftung támogatásával az Antall József Tudásközpont szervez.


Október 8-ig szavazz az Év Fájára!

2018. szeptember 20. 8:05

Október 8-ig szavazz az Év Fájára! Október 8-ig még bárki leadhatja szavazatát a magyarországi Év Fája 2018 címért vetélkedő 12 jelöltre az evfaja.okotars.hu oldalon.

Azonnali méhzárlatot rendeltek el Pécsett

2018. szeptember 20. 6:30

Azonnali méhzárlatot rendeltek el Pécsett Azonnali hatállyal rendeltek el tegnapelőtt Pécsett hatósági zárlatot a méhállományra vonatkozóan. Hamarosan Somogysárdon is zárlat lesz, köszönet a permetezőszereknek, amik legyengítették rendesen a családokat és a méhek immunrendszerét.


Miért égetik el tonnaszámra a megmaradt ruhákat a boltláncok?

2018. szeptember 20. 0:26

Miért égetik el tonnaszámra a megmaradt ruhákat a boltláncok? A német sajtó a napokban céges belső anyagokra hivatkozva azt írta, hogy a svéd gyökerű Hennes & Mauritz (H&M) raktáraiban fél év alatt 3,1 milliárd euróról 3,5 milliárdra nőtt azoknak a ruháknak az értéke, amelyek eladhatatlanul fekszenek a raktárak polcain.

Sav szivárog a sarki talajból

2018. szeptember 20. 0:09

Sav szivárog a sarki talajból Az állandóan fagyott talaj, az úgynevezett permafroszt súlyosan megszenvedi a globális felmelegedést. Egy új vizsgálat most felfedte, hogy a permafroszt eltűnése veszélyesebb lehet a vártnál: az olvadás közben ugyanis folyamatosan sav szivárog belőle.


További híreink

A medve nem játék!

2018. szeptember 19. 23:37

Nyolc medve volt a székelyföldi kukoricásban, egy meg is támadta a bringást. A férfi megijedt, elesett, nekidobta kerékpárját a medvének, de ez nem tántorította el az állatot.

Fenntarthatósági díjat nyert a WWF és a TRAFFIC projektje

2018. szeptember 19. 4:58

Fontos díjjal ismerték el a WWF Magyarország és a TRAFFIC közös nemzetközi projektjét, a Duna-régió fenntartható fejlődéséért dolgozó LENA-t. A program legfőbb célja a védett természeti területek megőrzésére, fenntartható használatára irányuló közös és integrált szemlélet erősítése az érintett szakpolitikák területén. Kirsten Palme a WWF Magyarországtól vette át a díjat.


8 milliárd madár vándorol az USA légterében

2018. szeptember 19. 4:30

Több mint 140 meteorológiai radarállomás adatai és számítógépes algoritmusok segítségével amerikai ornitológusok megbecsülték, hogy mintegy 8 milliárd madár kel vándorútra az Egyesült Államokba és onnan, valamint kiszámolták azt is, hogy vándorlásuk hány áldozatot szed.

Paksi csiki-csuki - mi ráfizetünk

2018. szeptember 18. 21:26

Több mint kétéves csúszásban van a paksi bővítés, és semmi jele annak, hogy a kormány gyorsítaná a projektet. Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor moszkvai tárgyalása után a magyar miniszterelnök azt mondta, száz százalékban elkötelezettek, de egyre több jel utal arra, ez nem feltétlenül van így.


Eddig öt hivatal akar PET-mentessé válni

2018. szeptember 18. 20:11

A Klímabarát Települések Szövetsége minapi "Terítéken a Fenntarthatóság" elnevezésű települési konferenciáján aláírásukkal kötelezték magukat arra, hogy önkormányzatuk polgármesteri hivatalát a jövőben PET-mentes hivatallá alakítják.

Tárolóvágányokon rohadnak a legjobb vasúti kocsik

2018. szeptember 18. 17:52

“Sorozatgyártásban az új IC+ kocsik”, “19 új emeletes motorvonat érkezik”, “Már 123 Flirt motorvonata van a MÁV-START–nak” – az elmúlt néhány év járműbeszerzésekről szóló híreit nézegetve úgy érezhetjük, hogy sínen van a magyar vasút. És a valóság?


Bezárják a Déli pályaudvart két hétre

2018. szeptember 18. 17:09

Lezárják a teljes Déli pályaudvart októberben két hétre - értesült a Portfolio. Ezzel kapcsolatban megkeresték a MÁV-ot is, akik kérdésükre közölték, hogy október 4. és 17. között "kerül sor a Déli pályaudvar teljes lezárására". Arra hivatkoznak, hogy halaszthatatlan karbantartási munkákat fognak végezni.

A Calcium-Sandoz pezsgőtabletta ólomszennyezettsége

2018. szeptember 18. 16:05

Januártól kötelező az ásványi alapanyagokból készülő gyógyszereknél az elemi fémek mennyiségének mérése, ezért vizsgálták meg a Calcium-Sandoz pezsgőtablettákat. A vizsgálat pedig magasabb ólom értékeket mutatott ki, és betiltották a forgalmazását. Darvas Béla ökotoxikológus kérdőjelei az ügyben.


Forgalomba állt a hidrogénhajtású vonat Németországnan

2018. szeptember 18. 9:56

Alsó-Szászország tartomány közlekedési hatósága (LNVG) 2017 novemberében14 Coradia iLint hidrogén-üzemanyagcellás motorvonatot rendelt az Alstomtól. Az első ilyen vonatot tegnap helyezték üzembe.

Környezettudatosságra nevelés az Erzsébet-táborokban

2018. szeptember 18. 9:35

2018-ban a sport, a kultúra, a honismeret, az egészséges életmód, a hagyományőrzés és a kézművesség mellett a környezettudatosság is kiemelt szerepet kapott az ország legnagyobb táboroztatási programjában. Az Erzsébet Táborok adta élmények a közösségépítésre és a tudásszerzésre épülnek.


Lassan, de villanyozódik az európai autóállomány

2018. szeptember 18. 8:21

A forgalomban lévő elektromos autók száma már Európában is elérte az egymilliós álomhatárt: a Business Green adatai szerint ugyanis 2018 első felében az villanyjárgányok eladása 42 százalékkal növekedett az előző éves adatokhoz képest.

Aggódnak a tudósok a teknősfajok megmaradása miatt

2018. szeptember 18. 7:12

1 műanyagdarab a tengeri teknős halálát okozhatja, és milliárdnyi úszkál belőlük a világ tengereiben. Kutatók szerint 22 % a veszélye annak, hogy egyetlen falat műanyag megölje az állatot, 14 darabnál viszont 50% a halálozási arány. A vizsgálatok szerint 200 darab már elkerülhetetlen halált jelent.


Ön tudja, mi az a járdafa?

2018. szeptember 18. 6:34

Hogy kerül a fa a járda közepére? Kikerülni nem lehetett, kivágni nem lehetett, körbeépítették. Egy zuglói történet 2 szemszögből.

Vad Európa - élet farkasokkal, medvékkel és más vadállatokkal

2018. szeptember 17. 20:47

Kutatók, erdészek, vadászok és természetvédelmi szakemberek gyűlnek össze szeptember 16-19. között egy nagyszabású konferencián Németországban, hogy megvitassák az ember és a vadvilág közötti konfliktusokat, és közelebb kerüljenek a megoldáshoz.


A tömeges fajkihalás ellen több védett területet!

2018. szeptember 17. 19:37

A Földön jelenleg védettséget élvező területek nagysága messze nem elegendő ahhoz, hogy elkerüljük a növény- és állatvilág szennyezés, urbanizáció és klímaváltozás miatt fenyegető tömeges kipusztulását.

Már a placentában is megjelenik a korom

2018. szeptember 17. 18:33

Brit anyák méhlepényében találtak rá a kutatók az apró szemcsékre, elsőként szolgáltatva közvetlen bizonyítékot arról, hogy a légszennyező részecskék képesek a várandós nők szervezetén áthaladva a méhlepényt is elérni.


Totál káosz az állami kukaholdingnál

2018. szeptember 17. 7:44

A csak kukaholdingként emlegetett NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-nél áll a bál. Azt se tudják megállapítani, pontosan hány milliárdos a hiány, így az állami cégnek nincs elfogadott mérlege a múlt évről.

Magyarország is a műanyag zacskók betiltását tervezi, és emelkedő termékdíjakat

2018. szeptember 16. 19:21

Jelentős szigorítást terveznek 2019-től a műanyag zacskók és az egyszer használatos műanyag eszközök kiszorítása érdekében - közölte ma az Innovációs és Technológiai Minisztérium.


Új natúrpark alakult Magyarországon

2018. szeptember 16. 8:01

A Kapos-hegyháti Natúrpark megalakulásával létrejött hazánk 12. natúrparkja. A Kapos folyó völgyére és a szomszédos dombvonulatokra felfűződő natúrpark kialakítását Dombóvár Város Önkormányzata szervezte és koordinálta.

Pintér Sándor hatástalanítsa a kiskunhalasi méregbombát!

2018. szeptember 16. 7:22

A Greenpeace Magyarország Pintér Sándor belügyminiszter azonnali intézkedését sürgeti a kiskunhalasi elhagyott, szivárgó méregraktár ügyében. A szervezet szerint az érintett hatóságok nem várhatják ölbe tett kézzel, hogy bekövetkezzen a környezetkárosodás, miközben feladatuk pont ennek a megelőzése lenne.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés