Forgalomba állt a hidrogénhajtású vonat Németországnan

Forgalomba állt a hidrogénhajtású vonat Németországnan Alsó-Szászország tartomány közlekedési hatósága (LNVG) 2017 novemberében14 Coradia iLint hidrogén-üzemanyagcellás motorvonatot rendelt az Alstomtól. Az első ilyen vonatot tegnap helyezték üzembe.

Lassan, de villanyozódik az európai autóállomány

Lassan, de villanyozódik az európai autóállomány A forgalomban lévő elektromos autók száma már Európában is elérte az egymilliós álomhatárt: a Business Green adatai szerint ugyanis 2018 első felében az villanyjárgányok eladása 42 százalékkal növekedett az előző éves adatokhoz képest.


 

Vad Európa - élet farkasokkal, medvékkel és más vadállatokkal

Vad Európa - élet farkasokkal, medvékkel és más vadállatokkal Kutatók, erdészek, vadászok és természetvédelmi szakemberek gyűlnek össze szeptember 16-19. között egy nagyszabású konferencián Németországban, hogy megvitassák az ember és a vadvilág közötti konfliktusokat, és közelebb kerüljenek a megoldáshoz.


 

Német erdőharc: elfogyott a rendőrök türelme

A német energiaóriás lignitbányát akar létesíteni a páratlan természeti értéken,mely ellen 4 éve harcolnak a zöldek. Most rohamrendőrök szorítják ki a 12 ezer éves erdőt védő aktivistákat Németországban-írta a 444.hu.

Zsibi mindörökké: 3 éves a bécsi köztisztaságiak használtcikk-kereskedése

A napokban ünnepelte harmadik születésnapját a bécsi köztisztasági vállalat használtcikk-kereskedése, az 48er-Tandler. A különleges régiségkereskedésnek már 400 ezer látogatója volt, a bevételéből hajléktalanszállót, állatmenhelyet és menekülteket segítő szervezetet támogatnak.

Dömpingáron tarol a kínai napelem

Teljes kudarccal végződött az Európai Unió próbálkozása, hogy megóvja napelemgyártó szektorát a kínai konkurenciától, amely dömpingáron szállított.

Kelj fel a klímáért! - zöld tüntetéssel az aktív klímaharcért

Több ezren vonultak Franciaország nagyvárosainak az utcáira, amivel a klímaváltozások elleni intézkedéseket szeretnék sürgetni. A tüntetők egyébként a nemrég lemondott környezetvédelmi miniszter, Nicolas Hulot mellett is kiálltak. Demonstrációkat tartottak többek között Párizsban, Marseille-ben, Strasbourgban és Toulouse-ban is.

Franciaországban csúszik az atomenergia kivezetése

Franciaország 2035 körül tudja a lakossági energiaellátásban 50 százalékra csökkenteni a nukleáris energia arányát a jelenlegi 75 százalékról - jelentette be Edouard Philippe miniszterelnök.

Norvégia billió dollárt fektet a fenntarthatóságba

A bolygó legnagyobb befektetési alapja foglalt ezzel állást a környezetbarát megoldások és a fenntartható fejlődés mellett. Norvégia az ezer milliárd dolláros - átszámítva nagyjából 280 billió forintos - vagyonalapja mostantól sokkal szigorúbb fenntarthatósági szempontok szerint dönt majd arról, mely cégekbe fektessen be.

Kegyelemdöfés a dízeleknek?

Egy bírósági döntés alapján valószínűleg jövő februártól tiltják ki az Euro4-es, vagy rosszabb környezetvédelmi besorolású dízelmotoros autókat Frankfurt belvárosából, és 2019 szeptemberére várható, hogy az Euro5-ös dízelek sem hajthatnak majd be a város belső részébe.

Türkizkék a tenger Livornónál - és ez rossz hír

Vélemény

Ne likvidálja az földrajzoktatást az Orbán-kormány!

Megdöbbenéssel vettük tudomásul, - egyben egy tantárgyunkat régóta sújtó negatív oktatáspolitikai döntéssorozat újabb állomásának látjuk, - hogy, a NAT jelen tervezete minimális szintre kívánja zsugorítani a földrajztanítást a köznevelésben! A Magyar Földrajzi Társaság kritikai észrevételei, javaslatai az új Nemzeti Alaptanterv tervezetével kapcsolatban. tovább>>

Képgaléria ajánló

képLezárult a Nálamszigetelnek Program
képTitokzatos Mekong
képKözmunkás természetkárosítás

Sajtóközlemény

Környezettudatosságra nevelés az Erzsébet-táborokban

2018-ban a sport, a kultúra, a honismeret, az egészséges életmód, a hagyományőrzés és a kézművesség mellett a környezettudatosság is kiemelt szerepet kapott az ország legnagyobb táboroztatási programjában. Az Erzsébet Táborok adta élmények a közösségépítésre és a tudásszerzésre épülnek. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvMagyar Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Egyesület - Hidrogén Hírlevél: 2017 december
könyvHeiling Média Kft. - A FÖLDGÖMB 2017/szeptember
könyvGreenDependent Intézet - Kislábnyom Hírlevél 101 száma

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés